Wegański omlet z Tofu | Przepis na tofu

Wegański omlet z Tofu | Przepis na tofu

Wegański omlet z tofu to idealna opcja na śniadanie, które naprawdę syci i daje energię na cały dzień. Dzięki tofu naturalnemu Solida Food i czarnej soli kala namak zyskujemy smak zbliżony do jajek - ale w 100% roślinny. Do tego podsmażone warzywa, płatki drożdżowe i kurkuma, które dodają głębi i koloru. Możesz go zjeść solo, z pieczywem albo zawinąć w tortillę. Omlet, który nie tylko wygląda, ale i smakuje jak domowy comfort food - bez kompromisów.

Przepis:


Składniki: 

  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • pęczek szczypiorku
  • 2 pieczarki
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki czarnej soli kala namak
  • 1 łyżka płatków drożdżowych
  • 1 kostka tofu naturalnego Solida Food
  • 1/2 szklanki mleka sojowego
  • 1/2 szklanki mąki
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

 

  1. Posiekaj w kostkę cebulę i paprykę. Pieczarki pokrój w plastry. Podsmaż wszystko na patelni przez 5 min.
  2. Do blendera dodaj wszystkie pozostałe składniki poza szczypiorkiem i zblenduj.
  3. Do gotowej masy dodaj podsmażone składniki i posiekany szczypiorek.
  4. Całość podsmaż na patelni jak omlet - z obu stron.

Smacznego!

Powrót do blogu

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem.