
Wegański omlet z Tofu | Przepis na tofu
Udostępnij
Wegański omlet z tofu to idealna opcja na śniadanie, które naprawdę syci i daje energię na cały dzień. Dzięki tofu naturalnemu Solida Food i czarnej soli kala namak zyskujemy smak zbliżony do jajek - ale w 100% roślinny. Do tego podsmażone warzywa, płatki drożdżowe i kurkuma, które dodają głębi i koloru. Możesz go zjeść solo, z pieczywem albo zawinąć w tortillę. Omlet, który nie tylko wygląda, ale i smakuje jak domowy comfort food - bez kompromisów.
Przepis:
Składniki:
- 1 cebula
- 1 papryka
- pęczek szczypiorku
- 2 pieczarki
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki czarnej soli kala namak
- 1 łyżka płatków drożdżowych
- 1 kostka tofu naturalnego Solida Food
- 1/2 szklanki mleka sojowego
- 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżki oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
- Posiekaj w kostkę cebulę i paprykę. Pieczarki pokrój w plastry. Podsmaż wszystko na patelni przez 5 min.
- Do blendera dodaj wszystkie pozostałe składniki poza szczypiorkiem i zblenduj.
- Do gotowej masy dodaj podsmażone składniki i posiekany szczypiorek.
- Całość podsmaż na patelni jak omlet - z obu stron.
Smacznego!