Wegańska pasta bezjajeczna z Tofu | Przepis na tofu

Wegańska pasta bezjajeczna z Tofu | Przepis na tofu

Pasta bezjajeczna to roślinna klasyka, która smakuje tak dobrze, że nikt nie będzie tęsknił za wersją z jajkiem. Bazujemy na tofu naturalnym Solida Food – po krótkiej kąpieli w gorącej wodzie nabiera delikatnej, jajecznej tekstury. Do tego odrobina kurkumy dla koloru, wegański majonez, musztarda i szczypiorek - i mamy gotową pastę idealną na kanapki, do tortilli albo jako przekąskę na imprezę. Prosto, szybko i pysznie!

Przepis:


Składniki: 

Sposób przygotowania:

  1. Tofu pokrój w grube plastry i zalej gorącą wodą. Odstaw na 20 min.
  2. Wyjmij i osusz tofu. Rozdrobnij je widelcem.
  3. Dodaj do tofu wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj i dopraw - Gotowe. Podawaj na dobrym chlebie na zakwasie.

Smacznego!

Powrót do blogu

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem.