
Wegańska pasta bezjajeczna z Tofu | Przepis na tofu
Udostępnij
Pasta bezjajeczna to roślinna klasyka, która smakuje tak dobrze, że nikt nie będzie tęsknił za wersją z jajkiem. Bazujemy na tofu naturalnym Solida Food – po krótkiej kąpieli w gorącej wodzie nabiera delikatnej, jajecznej tekstury. Do tego odrobina kurkumy dla koloru, wegański majonez, musztarda i szczypiorek - i mamy gotową pastę idealną na kanapki, do tortilli albo jako przekąskę na imprezę. Prosto, szybko i pysznie!
Przepis:
Składniki:
- 1 kostka 300 g tofu naturalnego Solida Food lub tofu naturalnego BIO Solida Food
- 2 łyżki wegańskiego majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- sól i pieprz do smaku
- pęczek szczypiorku
Sposób przygotowania:
- Tofu pokrój w grube plastry i zalej gorącą wodą. Odstaw na 20 min.
- Wyjmij i osusz tofu. Rozdrobnij je widelcem.
- Dodaj do tofu wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj i dopraw - Gotowe. Podawaj na dobrym chlebie na zakwasie.
Smacznego!