![TOFUCZNICA - przepis na wegańską jajecznicę! [wideo] | Przepis na tofu](http://solidafood.pl/cdn/shop/articles/przepis-na-tofucznice-solida-food_038a9ba9-6a18-4a57-95f0-ead094b11aa1.jpg?v=1750597670&width=1100)
TOFUCZNICA - przepis na wegańską jajecznicę! [wideo] | Przepis na tofu
Udostępnij
Tofucznica to jedno z tych dań, które udowadniają, że kuchnia roślinna może być i sycąca, i szybka. W tej wersji sięgamy po nasze tofu naturalne - klasyk, który świetnie wchłania przyprawy i zachowuje przyjemną strukturę na patelni. Z cebulą, papryką i nutą cytryny zamienia się w pełnowartościowe śniadanie, które rozgrzeje brzuch i poprawi humor. Idealna opcja na leniwy poranek albo szybki obiad w tygodniu - zero kombinowania, maksimum smaku.
Przepis:
Składniki:
- 1 kostka tofu naturalnego Solida Food lub tofu naturalnego BIO Solida Food
- 1 papryka
- 1 cebula
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 płaska łyżeczka suszonego czosnku
- 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 płaska łyżeczka kurkumy
- 1 łyżka oleju do smażenia
- szczypta soli i pieprzu do smaku
Sposób przygotowania:
- Rozdrobnij tofu widelcem.
- Posiekaj w kostkę paprykę i cebulę
- Do rozgrzanej patelni dodaj olej i podsmaż przez kilka minut cebulę i paprykę.
- Następnie dodaj tofu i podsmażaj jeszcze przez minutę, następnie dodaj przyprawy i sok z cytryny.
- Po minucie tofucznica jest gotowa, wystarczy ją tylko doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!